Neuner neemt afscheid

Magdalena Neuner heeft zondag een punt achter haar carrière gezet. De Duitse biatlete neemt zo al op 25-jarige leeftijd afscheid van de sport. De slotmanche van de wereldbeker, in het Russische Khanty-Mansiysk, was haar laatste wedstrijd.

Neuner kan ondanks haar jonge leeftijd terugblikken op een gevulde erelijst. Met twaalf wereldtitels is ze de meest succesvolle biatlete uit de geschiedenis van de wereldkampioenschappen. Daarnaast won ze ook twee Olympische titels in Vancouver, 47 wereldbekerwedstrijden (34 individueel, 13 met de estafette) en was ze drie keer de beste in het eindklassement van de wereldbeker. Neuner, populair omwille van haar looks en haar resultaten, werd in 2007 en 2011 verkozen tot sportvrouw van het jaar in Duitsland.

Al in de jeugdcategorieën hoorde Neuner tot de absolute top, met zeven gouden en vier zilveren medailles op wereldkampioenschappen voor junioren tot gevolg. Op haar negentiende won ze voor het eerst een wereldbekerwedstrijd bij de elite en een maand later won ze drie gouden medailles op de wereldkampioenschappen in het Italiaanse Antholz. In de volgende jaren bleven de successen zich opstapelen en groeide Neuner in Duitsland uit tot een superster.

Naast individuele triomfen kende Neuner ook heel wat succes met de Duitse estafetteploeg. Een Olympische medaille met de estafette won ze echter niet. Na drie individuele medailles (twee keer goud, een maal zilver) op de Spelen in Vancouver besliste ze om niet deel te nemen aan de aflossing, om zo een landgenote extra kans te geven op eremetaal. De Duitse ploeg, zonder Neuner, haalde uiteindelijk brons. En onlangs verkoos Neuner haar wereldtitel met de estafette van 2011 als haar mooiste. Ze startte als laatste Duitse in vierde positie, met meer dan een minuut achterstand op de leiders. Na een indrukwekkende inhaalrace wist Neuner toch nog het goud binnen te halen voor zichzelf en haar landgenotes.

In december, bij het begin van dit seizoen, kondigde Neuner haar nakende afscheid al aan. Ze gaf aan dat ze al haar sportieve doelen had bereikt, een rustiger leven, weg van de media, wou leiden en aan gezinsuitbreiding wou beginnen.

Advertenties
Getagged ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: