Kramer en Wüst wereldkampioen allround

In het Russische Moskou hebben de Nederlanders Sven Kramer en Ireen Wüst de wereldkampioenschappen allround schaatsen gewonnen. Bij de mannen kleurde het podium volledig oranje, want Jan Blokhuijzen en Koen Verweij wonnen respectievelijk zilver en brons. Sablikova en Nesbitt zorgden er bij de vrouwen voor dat er ook enkele andere landen met eremetaal naar huis kunnen.

Na een 8e plaats in de 500m greep Kramer de macht in de 5km, die hij overtuigend won. In de 1500m wist hij het verlies te beperken met een 4e plaats. Daarmee leek de strijd gestreden, want Kramer kon met een voorsprong aan de 10km beginnen, een afstand die hij al jaren domineert. Kramer won de 10km al bij al makkelijk en na de slotafstand wijzigde er niets meer bovenaan het klassement. Onze landgenoot Bart Swings kan ook tevreden terugkijken op zijn tornooi, hij beëindigde het WK op een 9e plaats. Voor Kramer is het al zijn 5e wereldtitel, daarmee evenaart hij het record van de Zweed Mathisen en de Fin Thunberg, die begin vorige eeuw hun titels behaalden.

Wüst, die ook in 2007 en 2011 de beste was, won geen enkele afstand, maar stond wel telkens op het podium. Op de 500m werd ze derde na Nesbitt en Lobysheva en op de 3km kon ze de schade tegenover Sablikova beperken. Daardoor kon ze als leider aan dag 2 beginnen. In een rechtstreeks duel op de 1500m moest ze weer de duimen leggen tegen Nesbitt, die de leiding in het algemeen klassement ook overnam. Maar Wüst, op de lange afstanden beter dan Nesbitt, moest vooral vrezen voor Sablikova op de 5km. De Tsjechische kon echter pas in de laatste ronden enig verschil maken en leek nooit in staat om de nodige 11.85s goed te maken.

Advertenties
Getagged , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: